VECKANS FRÅGA- IBIZA GUIDE

VECKANS FRÅGA

När du var i Ibiza i sommar på vilket hotell bodde ni och vad tyckte ni om hela staden? Bodde ni lite utanför eller mitt i smeten? Har funderat på att åka dit i sommar med min pojkvän och det skulle vara kul att veta vad ni tyckte! Eller hade du hellre åkte till formentera? Kram

Nu är det dags för att kicka igång veckans fråga och tyckte att denna fråga var perfekt att rivstarta med. Som ni vet så ääälskar jag Ibiza och rekommenderar verkligen ALLA att åka dit.
När jag var där, sommaren 2017, så bokade jag ett "charter paket" från TUI för att göra det så billigt och smidigt som möjligt. Med tanke på att jag inte hade varit där förut så kändes det skönt att få som ett "paket" med både hotel, flyg och trsanfer från och till flygplatsen. Det ingick dessutom ett möte med en guide (frivilligt) där man kunde fråga allt man undrade- bästa matställena, bästa shoppingen, bästa stränderna osv. Det hjälpte oss jätte mycket.
När jag och min pojkvän var där bodde vi i San Antonio på ett hotel som heter Puchet. Hotellet var enligt mig väldigt bra, i förhållande till det pris vi betalade. Det fanns en stor pool med DJ musik vilket var sjukt najs. Det fanns även en bar/resturang och en mataffär som tillhörde hotellet. Det enda negativa jag har att säga är att det endast fanns lakan som täcken, vilket jag inte är ett stort fan av. Sen hade vi oturen att ha "Grannar" som gled in skrikandes på sitt rum vid 3- tiden varje natt haha... Jaja! Förövrigt märkte jag inte av "feststämpeln" som Ibiza har.

Stränderna i San Antonio är inget vidare men hotellet låg nära hamnen, bargator och goda restauranger vilket var ett stort plus. En annan fördel var att det var ungefär 10 minuters promenadavstånd till busstationen där det fanns bussar som kunde ta oss vart vi ville.
Mina favroritställen på Ibiza är helt klart Cala Salada och Cala Comte, vad gäller stränder. Min favoritrestaurang blev Cafe Bondi som ligger precis vid hamnen i San Antonio. Om ni går dit så måste ni testa deras cecar sallad och dricka deras Sangria, mums!

Det tog ungefär 30 minuter att ta sig till själva "Ibiza Town". Jag och min pojkvän ägnade en hel dag där åt att bara shoppa. Måste faktiskt flika in med att det faktiskt var ett riktigt bra utbud på shoppingen. De hade allt man sökte efter liksom. Det är även från Ibizas hamn som bådarna till formentera går. En båtresa på 30 minuter (om jag inte minns fel).

Formentera var heelt fantastiskt fint! Kritvita stränder och kristallklart vatten. Blev så otroligt chockad över att det finns så pass fint vatten relativt nära Sverige ändå. Jag och min pojkvän hyrde en moppe under dagen och åkte runt hela ön. Skulle nog inte rekommendera att bo där då det är relativt "dött" då ön inprincip endast består av stränder. Stränder som är överbefolkade dessutom, haha. Men om man bor på en båt skulle jag varmt rekommendera att lägga ankare i närheten av formatera. Finare ställe finns inte!!

Gillar

Kommentarer