Svensk sommar

Hej svejs från mig och mitt morgonkaffe!
Pirrar i hela kroppen när jag tänker på mina två senaste dagar. Jag har haft det SÅ BRA, ni anar inte!!
Planen var att sticka ut med båten lör-sön tillsammans med familjen men då det varit så varmt i Stockholm så har det blivit algblomning.. SUCK! Så mamma och pappa bestämde sig för att åka lite längre ut och bli kvar tills idag (måndag) och jag blev kvar hemma. Först blev jag så ledsen över det. Hade sett fram emot detta så mycket! Men med facit i hand kunde jag inte haft bättre dagar här hemma.

Jag tog på mig mina birkenstock, en oversized skjorta och min strandväska och begav mig hem till min mormor och morfar/moster. På deras brygga hängde jag och Philippa hela långa dagen.

Vi badade nakna och dansade i gräset. Kanske låter lite töntigt men vi kände oss som fem år på nytt. Vi läste varsin bok, snackade skit, badade igen och så höll det på. I flera timmar. Om och om igen. LIVET VA?

Klockan tre ringde mormor och sa att degen var klar så jag och Philippa sprang upp och bakade bullar. Tänka sig. Blir det mer sommar än såhär?

Knåda Knåda Knåda....

Dom lite fulare bullarna är Philippas och dom fina är mina ;-))))
Med varsin nygräddad bulle i handen så satt jag, Philippa och mormor och pratade om livet. Mormor berättade om gamla barndomsminnen och jag och Philippa ställde ivrigt massa frågor. Sånna här stunder kommer jag minnas väldigt länge. Kvalitetstid enligt mig!

Efter ett x antal dopp åkte jag iväg för att beställa Thaimat och en cola.

Jag, Victoria, Linus och Max återvände sedan till bryggan och tog kvällsdopp i solnedgången. Jag blev som ett barn på nytt och kunde inte sluta bada haha.. Jag hoppade i, simmade till stegen och hoppade i igen. Så höll jag på kanske 10 gånger. Bus-maja.

Linus och Viccan fixade mat till släkten som anlände vid 21 från Göteborg. Vi sjöng till gamla låtar, jag läste bok och vi kollade film. När jag och Max sen skulle hem hörde vi morfar spela piano, liksom varje kväll. Sån idyll.

Samma visa inträffade igår. Philippa kom till mig och vi tog en kaffe och åt frukost tillsammans.
Vi åkte sen till bryggan och solade och badade hela långa dagen. Vi åt mormors köttfärssås och spagetti och lyssnade på Adam Pålssons sommarprat i P1. Med handen på hjärtat så var det det bästa sommarpratet jag har lyssnat på. Någonsin.
En blandning mellan skratt och allvar. Sån inlevelse. Så bra.

Till middag blev det grillat och jag stod för salladen. Typsik sommarmat enligt mig! Det är ju detta man längtar till i vintermörkret så det gäller att njuta till fullo.

​Klockan åtta mötte jag upp min vän Jessica och vi tog en promenad och satte oss sedan på ett berg vid vattnet och pratade ikapp allt som hunnit hända under sommaren. Ett perfekt avslut på världens mysigaste helg. 
Svensk sommar är ju bara för bra. ​

Gillar

Kommentarer