Julbak<3

God morgon babes! I lördags stod julbak på agendan! Varje år träffas min familj och mina grannar för den årliga pepparkakshustävlingen. Det hela började med köpta pepparkakshus och bränt socker men nu har båda familjerna insett att det krävs att baka egna former, limpistol och slipmaskin för att ta hem vinsten.
Mamma och min lillebror max började vid 10.30 och ritade former och kavlade ut pepparkaksdeg. Vid 14.30 var alla delar färdigbakad och vi gick över till våra grannar för att börja sätta ihop allt. I vanlig ordning blev det lite kaos för familjen Parnevik-Muth. Vi insåg nämligen att vissa delar fattades och att de delar som väl va gräddade hade varit inne för kort tid så allt skulle bara sjunka ihop. På grund av tidsbrist så löste vi det med att sätta dit kartongbitar för att stödja upp allt. Det handlar ju om att se lösningar ;-)

Grannarna hade betydligt mer flyt. De hade fixat färdigt alla deras delar redan några dagar innan så de var snabbare än blixten.

Mitt i allt pepparkakshus-kaos så skulle vi även göra lussebullar. Finns det ens något godare? Jag blev tvungen så min pojkvän fick kavla upp ärmarna och baka. Utsidan kanske inte var det mest graciösa jag sett men smaken... MAGISK!!!

Efter 9 timmar stod ÄNTLIGEN båda husen klara... Vilken jäkla tid det tog! I vanlig ordning delade vi alla husen på våra sociala medier. Röstningen avslutades klockan 23 där resultatet blev 1016 (hur nr 1) och 619 (hus nr 2)! Vinst för min familj med andra ord!! Kan ju tycka att det var välförtjänt i förhållande till hur mycket vi fick kämpa för att få ihop det....
Vad tycker ni?

  • Nära Åkersberga

Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Grattis till vinsten 😊 så mysigt
nouw.com/2barnsmammaochfru
BLOG_of_FOODCRAFT
malinkirstine
malinkirstine,
Så mysigt 😊 Och vad duktiga ni är med pepparkakshuset! Kram
nouw.com/malinkirstine