"Hur redigerar du dina bilder på instagram?"

VECKANS FRÅGA

"Hur redigerar du dina bilder på instagram?"

Det är onsdag och återigen dags för en veckans fråga! Detta är en fråga jag får väldigt ofta, och jag blir såklart alltid lika smickrad. Skrev ett inlägg om detta i September som ni kan läsa HÄÄR, men lite har ändrats sedan dess! Tänkte därför uppdatera er lite, men det kan vara bra att kika in på mitt gamla inlägg.

När jag redigerar mina bilder så gör jag på väldigt olika sätt beroende på vad det är för bild, vilket ljus och vilken känsla jag vill framhäva ur bilden. Det är därför svårt att visa er exakt hur jag gör men i stora drag gör jag på följande vis.

1. Jag börjar alltid med att lägga på ett filter på bilden via appen VSCO cam. Jag använder mig främst av effekten "J5", som är ett filter som kostar pengar. Jag använder även A4 som är rätt lik J5. Jag brukar alltid dra ner filtret till 6,3 för att effekten inte ska bli för skarp.
2. Därefter laddar jag ned bilden och går in på Facetune. I denna app brukar jag göra vita saker vitare och försöker framhäva det jag vill ska vara i fokus genom att använda mig av "detalj-funktionen".

3. Jag går sen in på Snapseed där jag börjar med att gå in på bildjustering. Där leker jag runt lite med ljusstyrka och kontrast osv och försöker anpassa redigeringen så den passar bilden. Ibland går jag även in på "pensel" för att ljusa upp delar av bilden.

4. Det är vid detta tillfälle som redigeringen skiljer sig åt beroende på bild. Oftast nöjer jag mig här och fixar de allra sista med hjälp av redigeringsfuntionerna på Instagram appen.
Om jag vill uppnå en mer "vintage känsla" på bilden så använder jag appen "Afterlight" för filter samt appen "Unfold" för ram. Ibland använder jag även appen "Inshot", främst när det kommer till mina Instastories.

Mitt bästa tips är att bara leka runt och testa sig fram. Det finns inget facit på hur man bäst ska redigera en bild utan det är endast kreativiteten som sätter gränserna. Lycka till ;-)

Gillar

Kommentarer