FRAMTIDSÅNGEST

Hej Maya!
Skulle inte du kunna göra ett inlägg med dina tankar om framtidsångest och ”fear of the unknown”? Jag tog precis som du studenten för två månader sen och samtidigt som jag har längtat efter detta sen typ högstadiet är det extremt läskigt att vara utan sammanhang och helt stå på egna ben. Vore kul att få höra dina tankar och känslor kring det?
Kram och tack för en inspirerande blogg!!

Detta meddelande fick jag i min DM häromdagen och kände mig så träffad. Det är just i den här situationen jag befinner mig i just nu så det kändes väldigt passande att besvara frågan nu.

Trots att jag inte vill att mitt "sista sommarlov" ska vara över så måste jag ändå acceptera det faktumet att min nya vardag redan är här. Både min pojkvän och mina föräldrar är nu tillbaka på jobbet efter semestern och till största delen av veckan vaknar jag upp ensam i huset och tänker "jaha, vad ska jag göra idag?". Jag åker till gymmet, för att i alla fall få något gjort, och sitter och skriver blogginlägg till er. Vissa dagar känner jag "Shit, äntligen kan jag lägga ner hela min energi på det jag brinner för" medan andra dagar så vet jag inte ens vad jag gör med mitt liv.
Att gå från att ha gått i skolan 8-16 för att sedan plugga intensivt 16-22 till att nu stå på egna fötter är skrämmande. Jag känner mig inte lika produktiv och det gör min prestationsångest så frustrerad. Det känns även läskigt att jag nu tagit beslutet att jobba på egen hand med mina sociala medier eftersom det är otroligt ensamt och nästan lite riskfyllt. Jag försöker få till rutiner, gå upp tidigt, svara på mail, blogga (...) men när allt sånt är klart så är det ensamt. Otroligt ensamt. Och jag försöker sysselsätta mig själv med grejer för att känna mig produktiv men det brukar alltid sluta med att ångesten kommer krypande sakta men säkert. Vad gör jag med mitt liv? Den ovissheten kan ju verkligen äta upp mig. Ska jag hålla på med det här? Sociala medier? Byta bana helt? När ska jag resa till Asien? Med vem?
Sånna frågor cirkulerar VARJE DAG i mitt huvud. Det är väldigt skrämmande att inte veta.

Som ni vet är jag den typen av människa som älskar att ha koll på allt. Ekonomi, planering, tider och helst av allt vill jag vakna upp till en lång lista av punkter som ska göras så att jag kan klappa mig på axeln i slutet av dagen och känna mig produktiv. Just den biten känns lite klurigt nu med det jobbet jag har valt. Det finns egentligen inget jag måste göra. Om jag skiter i att blogga en dag så är det ingen som lider större skada av det. På ett sätt känns det skönt men på ett annat sätt så känner jag mig inte lika produktiv, den känslan som alltid fått mig att må så bra. Som är grunden till mitt driv. Jag försöker att se det som en utmaning, att försöka ta det lite lugnare, lyssna på kroppen och inte jaga efter saker jag måste göra. Men samtidigt känns det som en del av mig har försvunnit. Att bara vistas hemma hela dagarna är liksom inte JAG!
Jag hoppas innerligt att jag känner mig mer produktiv nu i höst när mina samarbeten kickar igång, när jag får gå på lite möten och får träffa fler inom samma bransch. Jag hoppas att det här jobbet känns mer självklart då.

Sen 2009 har jag längtat efter den här stunden i mitt liv. Och nu är den plötsligt här och jag har aldrig känt mig mer vilsen. Men samtidigt är det väl en del av att bli vuxen och självständigt. Den här "PANIK- vad-gör-jag-med-mitt-liv- känslan är nog något alla går igenom, någongång i livet. Vi kan väl trösta oss med det du och jag. Förhoppningsvis faller paletten på plats någon dag. Eller så gör den inte det och så är man 50 år och vill plötsligt bli lärare. Och det är väl det fina med livet ändå. Att det aldrig är försent att ändra sig. Ta dagen som den kommer. Dag för dag. Vecka för vecka. Gör vad du tycker är kul för stunden. Så ordnar sig nog det mesta tillslut <3


Gillar

Kommentarer

matildardn
matildardn,
Men OJ vad jag känner igen mig!! Exakt såhär kände jag för ett år sen när jag var i samma sits som dig, man kände sig så vilsen och visste inte vad man ville göra alls. Tror inte jag har några konkreta tips mer än att ha saker inplanerade så man kan längta till något och att verkligen försöka ta dagarna som dem kommer. Jag var jättestressad att jag skulle resa, flytta utomlands och allt sånt man drömt om i flera år, men man behöver inte göra det direkt efter studenten. Man kan vänta lite tills det känns bra och inte påtvingat. Hoppas allt blir bra för dig! <3
nouw.com/matildardn
BellaNau
BellaNau,
Man ska aldrig leva i framtid. som du skrwv, ta dag för dag ❤️
nouw.com/bellanau
Jenniferhirsch
Jenniferhirsch,
Så otroligt fina ord. Känner verkligen igen mig. Tror att jag brukar gå runt och tänka för långt fram i livet o bli stressad istället för att leva i nuet❤️
nouw.com/jenniferhirsch