FRÅGESTUND

FRÅGOR & SVAR

Har du fortfarande spyfobi?
För er som inte hänger med i svängarna så har jag haft en spyfobi sen jag varit väldigt liten men som bröt ut "på riktigt" år 2013 och som styrde min vardag under nästan 2 års tid. För er som vill läsa mer om min spyfobi så skrev jag ett inlägg om just detta för lite mer än ett år sedan och ni kommer till inlägget genom att klicka HÄÄÄR. Men för att besvara frågan så skulle jag nog säga att den fobin nästan är helt borta. Det är verkligen som natt och dag om man jämför då och nu. Känns som ett annat liv. Tar fortfarande lite avstånd om jag hör att någon nyss spytt och skulle heller aldrig spy frivilligt. Men jag antar att det är rätt "naturligt" att känna så. Men får inte längre panikångestattacker av tanken att behöva spy vilket är en sån befrielse.

När kommer det en ny video, saknar dig på YT nu asså!
Blir verkligen så himla glad när ni skriver att ni saknar mig på YouTube<3 Känner mig taggad och motiverad att komma igång igen men får typ lite prestationsångest av tanken?! Nu har jag varit "borta" så pass länge så att jag vill att min comeback ska leva upp till både mina och andras förväntningar. Borde egentligen bara ta mig i kragen och filma ihop något och så får det bli vad det blir men tänker alltid att mina idéer inte är "tillräckligt bra".. Har ni några förslag på videos ni skulle vilja se?

Hur gör du för att undvika stress?
PLANERA! Det är verkligen mitt bästa knep för att undvika stress. Därför är en fysisk kalender guld!
Har jag till exempel mycket i skolan lägger jag alltid upp en plan över vilka dagar jag ska plugga inför respektive ämne. Trots att det är mycket att göra kan jag genom planeringen känna ett lugn då jag vet att jag kommer hinna med allt i tid så länge jag följer mitt upplägg.

För mig har även framförhållning varit viktig, speciellt för min planering. Vissa veckor är mer hektiska än andra och det kan därför vara bra att ha en god framförhållning för att sprida ut plugget lite mer så att inte allt kommer på samma vecka. Jag brukar ofta börja plugga inför prov 2 veckor innan provdatum bara för att jag, i lugn och ro, ska kunna lära mig allt utan att känna mig stressad.

Ibland kör dock planeringen ihop sig eller så kommer livet emellan. I sånna stunder har träningen varit jätteviktig för mig! I de stunder man säger att "man inte har tid för träning"- ja, det är då man behöver den som mest! Jag har upplevt att jag blivit MYCKET effektivare om jag inkluderar träning på ett eller annat sätt i min vardag.

Sist men inte minst har det också hjälpt mig att tänka att man aldrig kan göra mer än sitt bästa. Ibland kommer livet emellan och allt känns plötsligt hopplöst med de sämsta förutsättningarna. Då är det viktigt att ta en sak i taget, göra så gott man kan och sen försöka vara nöjd över det. Vi är trots allt bara människor <3

Svettig morgonjogg från i somras!

Kan du tipsa om vårplagg?
Kommer ett supersmaskigt inlägg med massa tips på vårplagg imorgon! HÅLL UTKIK ;)

Hur är det med din prestationsångest nu?
Den finns fortfarande kvar och spökar ibland men det har blivit så mycket bättre om jag jämför med hur det var i julas. Jag upplever att jag blivit mycket snällare mot mig själv och att jag verkligen fått in tänket att "jag bara kan göra mitt bästa" och att det sedan får bli som det blir. Sen tror jag även vädret och tempot i skolan spelar roll. Just nu är det relativt lugnt i skolan men efter lovet väntar väldigt hektiska veckor så vi får se hur jag hanterar min prestationsångest då. Får helt enkelt uppdatera er om det!

Sommarplaner?
Först och främst måste vi prata om att jag ska ta STUDENTEN!! Hur jävla sjukt? Pirrar så mycket i kroppen. Därefter väntar Pennys babyshower, stor midsommarfest och massa släktmiddagar juni ut. Längtar så mycket till sommaren eftersom hela släkten samlas igen. Vi har ju så kul tillsammans. Ni vet släktmiddagar på bryggan varenda kväll, bio, kusin-sleepovers och båtturer. Längtar!

Sen kommer jag att vara i Marbella 10-27e Juli precis som varje sommar. Jag och min pojkvän skulle även vilja åka någonstans tillsammans och funderar starkt på Palma! Någon som varit där och kan ge tips på boende osv?
I övrigt har jag inget större planerat. Tar mitt sista "sommarlov" som det kommer helt enkelt ;)

Vad ska du göra efter studenten? Ska du jobba med sociala medier på fulltid eller något annat?
Min dröm är att kunna arbeta med mina sociala medier på heltid då jag totalt ÄLSKAR att vara kreativ. Sen har jag alltid haft en dröm om att starta ett eget företag där jag vill sälja kläder, smycken och möjligtvis träningskläder och det hade varit så kul om det blev verklighet!

I Februari 2020 planerar jag att åka till Asien i några månader för att upptäcka lite nya platser. Har inte riktigt bestämt än med vem eller vart jag vill åka men det får visa sig helt enkelt!

Efter asienresan kommer jag ta livet lite som det kommer. Tänker att jag vid detta skede ska bestämma mig om jag ska jobba med sociala medier på heltid eller mitt liv ska ta en annan riktning. Vem vet? Kanske utbildar jag mig till advokat? Time will tell.


Gillar

Kommentarer